Bliv skuespiller i Hollywood


Selvom der kan tales for og imod en karriere i hænderne på det kommercielle filmmarked, er der måske større muligheder for skuespillere, at blive del af film og tv- produktioner et sted, hvor alle stort set kun ånder og lever for at lave film end det er et sted som i Danmark, hvor produktionerne er langt færre. 

Skuespillerlivet i Hollywood
Der er udformet klare manualer til at forfølge sin drøm i filmindustrien og komme til at arbejde som skuespiller i Hollywood. Selvfølgelig handler det om selvtillid og et godt netværk, som alle andre steder. Men følger man foreskrifterne nøje, vil man også få jobs som følge heraf. Det er sjældent held, men resultatet af målrettet og hårdt arbejde, når man skaber sig en karriere i Hollywood.


 Hollywood Walk of Fame (privat foto)

I bøger som 'Self Management for Actors' af Bonnie Gillespie og Judy Kerr's 'Acting is Everything' finder du råd og vejledning til en succesfuld karriere. Med sund fornuft og målrettethed kan du faktisk komme langt.

Inden du som dansker sælger alt og flytter til LA, er det en god idé at sørge for, at du har arbejdstilladelse i USA. På denne måde kan du både tage jobs, som skuespiller og få et andet job, der kan sikre dig indkomst, mens du bygger din karriere op. Hvis du har en stor bankbog, kan det være muligt at starte med en del ubetalte job og efter noget tid at blive "opdaget", men jeg vil anbefale, at du sikrer dig et Green Card (US amerikansk arbejdsvisum) på en eller anden måde. Dette er i virkeligheden det, der kan spænde mest ben for os europæer. Jeg advarer, dog imod at betale amerikanske advokatbureauer for at anskaffe det for dig. Det kan blive en kostelig affære og tage flere år.


Her er et par andre forslag til at få et arbejdsvisum i USA:

1. Deltag i det Statslige Green Card Lottery, hvor regeringen i USA uddeler arbejdsvisum til et vis antal udlændinge. 
- Der er et hav af svindlere, der forsøger at udgive sig at for at være det rigtige lotteri. Der kun et statsligt lotteri og der er ansøgelsesfrist hvert år den 1. december. Sørg for at tjekke, at du er på US Goverments hjemside, hvis du ansøger! Og det er GRATIS at deltage.

2. Få et job inden du tager afsted. 
- Du kan få arbejdstilladelse, hvis du bliver ansat af et Ameriskansk firma mens du opholder dig i Europa. Så skal du og virksomhed søge det igennem den Amerikanske Ambassade i dit hjemland.

3. Flyt din virksomhed til USA
- Hvis du har en virksomhed, som har en regulær indtjening, kan du uden de helt store problemer flytte den til USA og oprette en afdeling i landet.

.4. Søg skuespillerjobs i Europa

-Der er mange Amerikanske spillefilm og TV shows der bliver produceret i Europa. Mange gange er det i samarbejde med andre lande. Du kan evt. rejse til London for at finde en agent/agentbureau, der vil repræsentere dig eller for at søge skuespillerjobs. Nogle danske skuespillere er heldige, at de allerede har en agent i Danmark, men du skal have en vis mængde anerkendte jobs bag dig, for at blive accepteret af en dansk agent.

5. Bliv adopteret af eller gift dig med en US amerikaner.
-Jeg opfordrer på ingen måder til lovovertrædelser, men er du forelsket i en statsborger fra USA og han/hun vel at mærke føler på samme vis for dig, kan ægteskab give dig mulighed for varig opholdstilladelse og Green Card. Der er også eksempler på folk, der er blevet adopteret af en familie. Selvom man bliver gift, kan der i nogle tilfælde gå år før man har ret til at arbejde. Tjek selv godt op på reglerne inden du kaster dig ud i den slags.

Tjek på din karriere
Modsat andre steder, kan alle få en agent i Hollywood. Du skal vise, at du kan spille og søge for have at en personlig adfærd, der er behagelig at være i nærheden af. Dog er der mange om buddet og hvis du ikke er god til at sælge dig selv, vil det blive ekstremt svært at komme igang. Det er der selvfølgelig råd for.
Der er mange, der udbyder kurser i markedsføring for skuespillere i Hollywood og der nogle af disse kurser, som er rigtig gode. Nogle gange kan man være heldig at få disse kurser gratis. Der er mail lister, som du kan melde dig til som oplyser om kurser, netværksmøder og casting.

Headshot og Resume
Du deltager aktivt i dit karriere ved at have et opdateret, vellignende Headshot og et CV, som kaldes Resume på dig, når du tager til netværksmøder og castings. Mange af fotograferne Hollywood er specialister i at tage gode billeder af dig, som kan præsentere dig godt. De laver en fotoserie gerne med 3-5 forskellige looks. Gå ind på deres hjemmesider, for at finde dem, du synes tager de bedste billeder.

Jeg kan anbefale Amy Banard fra Dharmavision, som har taget mine billeder: www.dharmavisions.com

Man samler sit cv og billedet ved at tilpasse og klipse det bag på billedet. At få anskaffet sig et business kort er også en god ide.

Castings - union / non union
Ligesom i Danmark sikrer du dig de bedst betalte jobs, ved at være medlem af et skuespillerforbund. Screen Actors Guild eller SAG kaldes det mest anerkendte forbund (union) for filmskuespillere. American Federation of Television and Radio Artist, AFTRA, er nu lagt sammen med SAG. De står hvert år for den præstigefulde prisuddeling SAG Awards.
For at komme ind i forbundet skal du have tilbudt et job, der er SAG eligible. Det kan evt. være et betalt job i en TV serie eller film. Du kan læse mere på deres hjemmeside - her

Det er ikke altid det mest fornuftige at være i en forbund. Hvis du lige er startet ud eller du gerne vil oparbejde et godt netværk og arbejde meget vil det være smartest for dig at vente med at indmelde dig i SAG. Der er nemlig retningslinjer for hvilke jobs du må tage og hvor lidt du må tage for dine skuespillerydelser. Arbejde på studentfilms og undergrundsproduktioner vil for det meste være udelukket for dig, hvis du er medlem af SAG. Derfor skal du holde øje med castinglisterne, hvor der altid er beskrevet om et job er 'union' eller 'non union'.

Du kan selv melde dig til en casting og der er flere steder på nettet, hvor du kan finde lister med produktioner, der søger skuespillere. Bl.a. på www.nowcasting.com og www.backstage.com
Hvis du er i Hollywood kan det godt betale sig at opdatere din IMDb side og betale for adgang til castinglister mm. på Now Castings hjemmeside. IMDb er et godt værktøj til at få overblik over hvilke produktioner, der  er i gang og du kan finde ud af hvilke castere finder skuespillere til dine favoritinstruktørers spillefilm. her kan du se min IMDb profilWarner Bros - filmstudioer og den nordvestlige bygrænse ved Stillehavet (privat foto)

Gode links hvis du overvejer en karriere i Hollywood


Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål, gode råd eller hvis du har brug for undervisning/vejledning. Jeg laver også kurser for grupper. Skriv til mail@michellebercon.com.

Jeg håber du har lyst til at dele indlægget med din venner på facebook.Comments