Skip to main content

International Casting Master Class

Flere danske filmstuderende har studeret på Prags filmskole. Skolen er meget anerkendt og har internationale lærere og studerende. Der er også en skuespillerafdeling, Acting for Film, som bliver ledet af caster Nancy Bishop.
Hun er oprindelig fra USA, men har været bosat i Prag i mange år. Herfra har hun castet Europæiske Skuespillere til flere store Hollywood produktioner som Bourne Identity, Wanted med Angelina Joile, Mission Impossible - Ghost Protocol  og The Illusionist samt flere Tv produktioner. Hun ved hvad castere ser efter, når de møder en skuespiller og hun kender skuespillerens vej gennem junglen.

Hvis man som skuespiller ønsker at gøre karriere indenfor film er det værd at erhverve sig hendes bog Secrets from The Casting Couch som hun netop er ved at redigere til 2. oplag. 

Kickstart dit liv som skuespiller 
her på Skuespiller Blog og få professionel vejledning 
- både for nye og for erfarne.

Når Nancy ikke caster eller underviser på Prags Filmskole laver hun Master Classes for skuespillere i Europa og lærer dem at blive bedre til at "sælge" dem selv til en casting. Man sikre sig ikke et job ved at tage med på hendes Master Classes, men det har helt sikkert hjulpet mig til at være meget mere sikker, når jeg går ind foran kameraet til en casting. Samtidig giver det mulighed for at netværke med skuespillere fra andre lande. 

Skuespillerne fra Master Class i Prag 2011
Nancy Bishop og Michelle Berçon 
i København 2007

Hvis du vil med på en af hendes Master Classes er muligheden, der næsten altid til Berlinale i Berlin eller til filmfestivallen I Cannes. Hendes Master Classes er at finde rundt i Europas storbyer til tider og hun har også været i Danmark et par gange. Læs mere på hendes hjemmeside her.

Jeg håber, du kan bruge indlægget og har lyst til at dele det med dine venner på facebook eller Google+

Hvis du har et godt skuespillertip eller et spørgsmål er du velkommen til at skrive det i kommentarfeltet herunder. Tak, fordi du læser med.

Michelle

Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …