Skip to main content

Skuespillertip #6 - Power posing


Ofte når vi drømmer om noget stort og og skal igang med at realisere noget vi aldrig har prøvet før, er det let at miste modet og sin drøm af syne. Her er et tip, der kan ændre dit liv. Det er en simpel øvelse og alle kan gøre det.

Når vi er stressede, begynder vi ofte at skabe billeder af alt det, der kan gå galt i vores sind. Resultatet bliver mere stress og en sandsynlighed for at de uønskede situationer opstår. Når det sker kan det være svært at få styr på tankerne og komme tilbage på det rette spor. Kroppen reagerer fysisk på sådanne hændelser ofte med spændinger i nakke, skuldre eller lænd. Du kan også blive blive overvældet af træthed samt følelser af ængstelse. Vi skuespillere er et følsomt folkefærd som skal lære at håndtere afslag og følelsesmæssige påvirkning, så gælder om at have nogle gode metoder til at klare psykisk pres og usikkerhed.

Hver morgen når jeg står op stiller jeg mig i en position, hvor mine arme er strakte op og ud til siderne over mit hovedet. Benene er solidt plantet i jorder med en god bredte, så jeg faktisk ligner et stort X - Sådan her:Her er en forskers forklaring på hvorfor denne øvelse har så stor virkning.
Det er dokumenteret at ved at stille sig i denne position påvirker man sit homonsystem, så mængden at stresshormonet, kolisol, daler drastisk. I videoen nedenunder kan du høre forsker Amy Cuddy's TED talk, hvor hun fortæller om, hvad din krops position kan gøre ved dit selvværd og dine chancer for succes.Gå ud og vind verden med power posing.

Jeg håber, du kan bruge indlægget og har lyst til at dele det med dine venner på facebook eller Google+


Hvis du har et godt skuespillertip eller et spørgsmål er du velkommen til at skrive det i kommentarfeltet herunder. Tak, fordi du læser med.

Michelle

Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …