Skip to main content

Masser af inspiration til din skuespillerkarriere

Velkommen til Skuespillerblog hvor både professionelle og aspirerende skuespillere kan finde inspiration til en sund og succesfuld karriere i en af verdens mest uforudsigelige brancher. Et liv som skuespiller. 

Når man er helt ny. 
Man skal starte et sted og skulle du mangle inspiration eller idéer til hvordan du kommer igang, så er der her indlæg, der handler om det:


Når man søger ind på en skuespillerskole
Hvis du ikke har meget erfaring med tekst og rolleopbygning, så gælder det om at komme i gang i rigtig god tid, gerne 2-3 måneder inden din optagelsesprøve. Med mere erfaring kan du starte lidt senere. Her er det mest populære indlæg på Skuespillerblog om forberedelse på en skuespillerskole.


Professionel - kom godt igang med din karriere
Disse indlæg er skrevet til dig, som har behov for inspiration og hjælp til at komme videre med at blive hyret og få skabt retning på din karriere.
links til indlæg:

Skuespiller i udlandet
Som det er i Danmark lige nu, så er der ikke jobs nok til alle skuespillere og de fleste skuespillere har ekstra indtægtskilder ved siden af, for at få tingene til at løbe rundt. Det kan godt lade sig gøre at leve af sit skuespil i Danmark, men man skal være indstillet på at skabe sine egne produktioner langt hen ad vejen. Ønsker du at blive castet til flere projekter, er det ikke en dårlig idé at tage til andre lande. Flere skuespillere søger agenter og jobs i lande som England, Sverige, Tyskland og Frankrig. I EU har vi arbejdstilladelse, som danske statsborgere. Det ser lidt anderledes ud i USA.
links til indlæg:
Skab din karriere i udlandet
Bliv skuespiller i Hollywood
International Casting Master Class
Nancy Bishop Selftape tips

Som skuespiller gælder det om at få den rette hjælp og støtte. Der er kun én, der ved hvad der er bedst for dig og hvad der fungerer for dig. Nej, det er ikke mig, men dig selv. Så snart vi lærer at lytte til os selv og tage os selv seriøs, så åbner mulighederne for os. Mit håb er at du kan finde inspiration og retning ved at læse med her på min blog.


Tak, for fordi du læser med på Skuespillerblog, del gerne indlægget med dine venner på facebook.


Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …