Skip to main content

Held og succes


I mange tilfælde virker det til, at der er en del held og tilfældigheder involveret for at få succes som skuespiller. Der er dog stadig ting, du kan gøre for at komme i den rigtige retning, så som at uddanne dig og skabe et netværk. Hvis du trænger til at komme endnu et skridt videre, så kan den følgende øvelse hjælpe dig til komme på rette vej og skabe noget af heldet selv.  


foto: behind the scenes La La Land

Find ud af hvad du helst vil.
Det er en god idé at finde ud af hvorfor du gerne vil være skuespiller. Er det lysten til at fortælle, følelsen af at være på, arbejdet med karakteren? Mit råd er at være så specifik du kan og lær at lytte til dig selv. Hvad er det du brænder for? Og hvilken slags succes du ønsker dig?

Mange drømmer om én ting og gør noget helt andet, for som skuespiller er der i virkeligheden mange muligheder. Du kan lave teater, film, arbejde med forumteater, lave forestillinger for børn og unge, være politisk involveret og meget mere. Det ene udelukker ikke det andet, men sagen er, at du bliver god til det du gør ofte.. derfor er det en idé, at gøre det man brænder mest for, så tit man overhovedet kan. 

Øvelse:
- Tænk tyve år frem i tiden og se tilbage på din ønskekarriere. Prøv at skriv en detaljeret dagbog om hvad du har opnået.
Hvilke jobs har du haft og hvilke projekter har du været del af? 
Hvordan var fordelingen af teater, film og TV? 
Hvor har du været i DK/udlandet? 
Hvem har du mødt, spillet sammen med og blevet inspireret af?
Hvor mange penge har du tjent? 
Hvilke gode ting har du sat igang ved at vælge denne karriere? Har du været inspirator og rollemodel for andre?

Vær helt specifik og mærk efter hvilke følelser der opstår, når dine tanker kredser om din ønskekarriere.. Efterfølgende kan du, når du tager karrierevalg, mærke efter om disse følelser er tilstede og bruge dem som indikator på om du er på rette spor.

Kom med på Karriereworkshop for Skuespillere. 
Her arbejder vi konkret på at få dig igang med de næste step. Lær at promovere dig selv, lær hvilke typer du vil blive castet til og hvordan du kan målrette dit arbejde mod at skabe den karriere du drømmer om. 
Vi kommer også ind på det personlige som overbevisninger, der blokerer for succes og hvordan man skaber karriere i udlandet. Workshoppen er for erfarne skuespillere, der arbejder seriøst med at skabe en karriere. Send mail og CV til mail@michellebercon.com .. Fortæl gerne lidt om din motivation for at deltage.
Læs mere herProfessionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.
 Læs mere om mine workshops på min hjemmeside


Tak, fordi du læser med på Skuespillerblog og jeg håber, du kan bruge indlægget. Du er meget velkommen til at dele det og skulle du have spørgsmål eller ønsker til emner på bloggen, så kan jeg kontaktes på mail@michellebercon.com

Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …