Skip to main content

You know you want it


Godt Nytår! 
Dette blogindlæg handler om kunst. Jeg fik en skuespilleropgave for halvanden måned siden af min gode veninde kunstner Kit Kjølhede. Hun spurgte, om jeg ville lave en video til hendes næste udstilling. Selvfølgelig, sagde jeg, ja. Udstillingen hedder 'YOU KNOW YOU WANT IT' og er en undersøgelse af hvad vi mennesker drømmer om og tyer til for at finde lykken. Udstillingen er inddelt i 9 zoner og værkerne kredser omkring vores forskellige behov og ønsker. I videoen spiller jeg 5 forskellige kvinder, der leder efter kærligheden, og den vil være at finde Kærlighedszonen.

Der er et strejf af glæde og humor over Kits værker. Bl.a. er hun kunstneren bag Komplimenterne der hilsner dig velkommen på Metrohegnet ved Sønderboulevard på Vesterbro og det store You Look Great Spejl på hegnet ved Frederiksberg centeret. Det er virkelig værd at kigge forbi.


Dette er en teaser med et par fraklip og ønsker du at se mere, så gælder det bare om at komme forbi til ferniseringen på lørdag d. 7. januar kl. 14 - 17 eller kigge forbi de følgende 3 weekender hos Ignatius.dk, Rentemestervej 69, Kbh NV


Åbent fredage kl. 17-20 og lørdag-søndage kl. 14-17

Til og med søndag d. 22. januar 2017Mere info om Kit Kjølhede her - hjemmeside og om udstillingen facebook event


Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …