Skuespillertræning - Michael Chekhov

Jeg blev optaget af Michael Chekhov skuespillertræning efter et ophold på en skuespillerskole i USA. Jeg havde prøvet flere teknikker og var stadig usikker på, hvordan jeg nåede frem til at skabe en hel karakter og hvordan jeg på en sandfærdig måde kunne give hende liv. 

På skolen havde skolelederen uddannet sig hos Stanford Meisner, men brugte også Michael Chekhov's principper, bl.a. den psykologiske gestus til skuespillerens forberedelse. Siden har jeg studeret metoden mere i dybden og fundet nogle helt unikke værktøjer til at åbne for fantasien og bevæge mig væk fra et begrænset syn på skuespillerfaget, hvor kun skuespillerens egen historie og psyke kan genere livet til rollen. Chekhovs metode er fascinerende og befriende at arbejde med, fordi mulighedernes verden virkelig åbner sig for en. Mange skuespillere har givet udtryk for at få den legende fornemmelse og glæde ved skuespillet tilbage af at bruge denne metode. 

Kendte, som bruger teknikken Johnny Depp, Clint Eastwood, Anthony Hopkins, Marilyn Monroe og Jack Nicolson 

Michael Chekhov (Mikail Tjekhov) var skuespiller i Konstantin Stanislavskis berømte teater i Rusland i starten af 1900 -tallet og nevø af dramatiker Anton Tjekhov.
Chekhov var teatrets bedste spiller og Stanislavski mente, at han var så unik talentfuld, at det han kunne umuligt kunne gøres til en teknik eller metode, som andre kunne lære.

Dette fik Chekhov til at udvikle sit eget system, som var meget anderledes end datidens teknikker. Det var funderet på mennesket som et væsen, der har mere med sig end sin psykologi. Han havde både en fysisk og en åndelig dimension med i sin træning. Den åndelige kommer til udtryk i arbejdet med forestillingsevnen, som kan ændre vores fysik og skabe den verden som skuespilleren trækker publikum ind i. På Chekhovs tid var man meget optaget af videnskab og psykologi også indenfor skuespil, derfor anså man hans metode, som okult og overnaturlig tænkning. 

Den psykologiske gestus er en af de mest udbredte principper i hans system og den bliver idag brugt på stort set alle større skuespilleruddannelser. Chekhov var forud for sin tid og det er som om, at det først er nu hans metode virkelig kan forklares. I dag har vi en videnskabelig viden om, hvordan vores tanker kan påvirke vores fysiske krop og hvordan kroppens bevægelser, kan påvirke vores psyke og følelser. Disse ting kunne ikke måles i 1940-50'erne. Det eneste Chekhov vidste var at det virkede. Og det gør det... 





Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.

Comments