Skip to main content

Ordentligt igang med karrieren i 2018


GODT NYTÅR!!!! Først vil jeg gerne sige tak til alle jer, der læser med på Skuespillerblog og tak for alle de henvendelser jeg får fra jer. Og jeg håber at høre fra mange flere I det nye år. (se sidst i indlægget) Det at skabe et skuespillerliv er ikke altid lige til og for hver af os er der udfordringer, som vi dagligt møder. Når vi står sammen og deler vores erfaringer, er det nemmere at komme videre. Nogle gange er det bare rart, at vide man ikke er alene om det kaos, der følger med, når man har en kreativ sjæl. 

For mig har der været masser af udfordringer, som jeg til stadighed kæmper med. Jeg gør mit bedste for at lære af det og komme videre med fornyet kraft og visdom. Alt det vil jeg gerne dele med jer i det nye år og på den måde være med til at støtte dig, som har samme drømme og passion omkring et succesfuldt skuespillerliv.

Hvis du er ny her på bloggen, vil jeg sige velkommen til. Forhåbentlig kan du finde noget hjælp og få nogle idéer til at komme videre med din karriere. Indholdet i indlæggene handler både om forretningsdelen af skuespillerlivet, skuespillerøvelser, træning og personlig udvikling. 

Her nogle rigtig gode indsigter fra den walisiske skuespillerinde Fionnula Flanningan, som har en karriere der spænder over 50 år i både teater, film og TV. I videoen her fortæller hun, hvordan hun selv måtte tage sin skæbne i egen hånd og skabe det materiale, som gav hende gennembrud. Hun fortæller også om, hvorfor det er så vigtig at skabe ting selv som skuespiller og kunstner. De gode historier om Skuespillerblog. 
Hvis du ikke er ny her på bloggen og har kunne bruge et råd eller to i den tid du har læst med, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Hvilke råd eller indlæg har betydet noget for dig og din karriere? Har du en god historie om Skuespillerblog, som du har lyst til at dele? 

Som sagt er du også velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller gode tips. Måske har du et event, som er relevant at fortælle om. 

Kontakt mig på mail@michellebercon.com 
eller skriv på facebook  https://www.facebook.com/missbercon/ 

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.

Få personlig vejledning - en-til-en undervisning

Michael Chekhov skuespillerworkshop i København 

Del gerne indlægget på facebook


Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …