Hvordan man kommer i Skuespillerhåndbogen


Godt nytår. Dette blogindlæg er for jer, der gerne vil vide mere om Skuespillerhåndbogen og hvorvidt det er godt at få sit navn deri. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at være blandt de udvalgte.

Skuespillerhåndbogen er en oversigt over de skuespillere, operasanger, koreografer og dansere der er medlemmer af Dansk Skuespillerforbund, DSF. Den bliver flittigt brugt af castere og instruktører, når de skal finde professionelle skuespillere til deres projekter. Alle performere i DSF skal ansættes i overensstemmelse overenskomsterne, der lavet mellem DSF og arbejdgivere indenfor bl.a. teater, TV og filmbrancen.
Det er en kollegial aftale, der blevet indgået mellem medlemmerne på DSF generalforsamling, at medlemmerne ikke må sige ja til statistroller samt en skuespillerløn, der ikke stemmer overens med overenskomsten. Man kan simpelthen blive ekskluderet af forbundet hvis man ikke følger aftalen. 

Du kan se de forskellige aftaler og overenskomster her.

Kan du komme i Håndbogen?
Ikke alle har adgang til at blive medlem af skuespillerforbundet. Der er A og B medlemmer. 
A medlemmer har mulighed for at stemme til generalforsamlingen. Det vil hovedsageligt være kunstnere som har taget en adgangsgivende uddannelse eller har været ansat som performer i en særlig grad i løbet af de sidste tre år. Du kan blive optaget som B medlem, som elev på en adgangsgivende skole eller hvis du kan dokumentere at du har været beskæftiget som skuespiller med lønvilkår, der matcher overenskomsten. 

Fordelen ved ikke at være medlem kan være at du helt selv bestemmer, hvad du ønsker at lave som kunstner og hvorvidt du har lyst at deltage i spændende projekter, som måske ikke har mulighed for at give løn. På den måde kan du drage en masse erfaring og netværk. 

På et tidspunkt kan det blive rart at komme med i Skuespillerhåndbogen, fordi du føler dig klar til blive blåstempelt som kunstner og rent faktisk få muligheden for at få en fornuftig løn for dit arbejde. Du kan også få juridisk rådgiving samt benytte dig af deres Skuespillerforbundets mange medlemstilbud. Du vil dog nødvendigvis ikke få flere jobs tilbudt fordi du er i Skuespillerhåndbogen. Du skal stadig selv gøre et arbejde for at netværke og få jobs. 


Hvis du har brug for sparring omkring din skuespillerkarriere eller hjælp til en casting.
Skriv til mail@michellebercon.com 


Kunne du bruge indlægget? Like det eller del med dine venner på facebook

Comments

Popular Posts