Den gode tjekliste til TV/filmroller


Dette er en lille tjekliste til dig, der skal til casting eller som har fået en mindre rolle i en film /TV serie. Følger du den, så kan det ikke gå helt galt.   • Få så meget info om rollen som muligt fra casteren - hvis du kan få hele manuskriptet, vil det være skønt. Det kan sjældent lade sig gøre på store produktioner, men næsten altid på kortfilm.
  • Stil  HV- spørgsmål - Hvem er han/hun? (opfind en baggrund og historie for din karakter, hvis det ikke står i manus) Hvad laver de i scenen, hvor opholder de sig? Hvorfor er de der? Jo, mere du ved om karakteren, des mere hjælper det dig til at slappe af når kameraet kører. Du skal lave forberedelsen grundigt, for din egen skyld også selvom det er en 'lille' rolle. 
  • Vær specifik: - hvis de f.eks. er på en gade - er der meget eller lidt trafik? Koldt ude eller varmt? Morgen, middag, aften? Er der andre mennesker? Hvilken by/land? Tegn et mentalt billede af stedet. Hvordan påvirker det samtalen? Vær specifik med karakteren, find ud af hvilket humør personen er i, hvordan han/hun er klædt på.. kropsholdning, gang.. Det betyder meget mere end man tror, at have styr på disse ting.
  • Find ud af hvad din karakter ønsker at opnå i scenen. Hvordan vil han/hun ændre den anden person i scenen? Dette er noget af det vigtigste at finde ud af, fordi det giver dig en mission og giver liv til dine replikker..  Igen - vær specifik. 
  • Hvordan opnår eller forsøger karakteren at få sin vilje eller opnå sit mål? Altså hvordan opfører han/hun sig - er det kærligt, forførende, truende, offeragtigt, agressivt, støttende, overbærende?
  • Og så kan du lære teksten udenad og starte med at lege dig frem til en version af scenen, du kan præsentere for filmholdet/casteren. Tit tror man at det vigtigste er at kunne replikkerne. Jeg mener at de foregående skridt er endnu vigtigere, for når du har fat i din karakter, så kommer replikkerne af sig selv. Find gerne to versioner og vær forberedt på at ændre det, når du får instruktioner på settet. 
Hvis du er til casting og ikke får jobbet, fordi der var en anden, der passede bedre ind, SÅ fortvivl ikke, det er nemlig udenfor din kontrol hvem de vælger. Men casteren har set dig og chancerne for at du bliver kaldt til en anden casting er større, hvis din forberedelse skinner igennem. Siger det bare :-)


Har du brug hjælp eller sparring?
Skulle du få brug for sparring omkring din skuespillerkarriere, hjælp til en casting eller optagelsesprøve mm., så tilbyder jeg både coaching og undervisning. Skriv til mail@michellebercon.com


Håber du kunne bruge indlægget til noget og at du vil dele det med dine venner på facebook.
Comments

Popular Posts