Skab dit drømmeprojekt med "U'et"
Nye idéer kommer ofte til os på uventede tidspunkter. Når du sidder i toget, i badet eller når du er ved at falde i søvn. En idé kan opstå ved at man oplever situation eller hører om noget nogle andre har gjort.  Derfor kan det være godt at skrive dem ned, så snart man får dem, så de kan ligge i idébanken til den dag den måske kan blive virkeliggjort. 

Når du gerne vil skabe dit eget helt unikke og særlige projekt - en film, en forestilling, et kunstværk eller produkt, kan du bruge den viden om at dit undebevidste kreative selv arbejder for dig. Her er en metode, hvor du bevidst tager den med i processen. 

U- metoden er egentlig ikke en metode. Det er mere en forklaring på hvordan vores kreative sind virker. Når vi søger en løsning på et problem, arbejder vores underbevidsthed på at give os svaret. Det afgørende er om vi tillader og giver os tid til at modtage det. U tankegangen arbejder med tre faser. 

Her er en lille videoforklaring her til de visuelle og auditive personager.. værsgo:*VISIONEN*

Opstil det ultimative drømmescenarie for dit projektet. 

Starten på et succesfuldt projekt er altså at have en klar vision. Hvad vil du gerne fortælle med forestillingen, hvilken oplevelse skal publikum have? Visionen kan skabes lidt mekanisk ved skrive ned hvad du ved du gerne vil opnå og derefter kan du lave en brainstorm, hvor du tester mulighederne for dit projekt, hvor du tænker ud af boksen. 

Brainstorm er en særledes vigtig del af et projekt. Her får drømmene plads og de utopiske skøre idéer skal alle ud af skabet. Når der så kommer en virkelig god idé skal man få den undersøgt. Ofte kan den være krævende eller have udfordringer med sig. Gennem disse aktiviteter kommer drømmen og visionen til at smelte sammen. 


*PAUSEN*

Læg projektet på hylden for en stund

Drømme og virkelighed har det med at give problemer. For der er tit ting som ikke helt kan lade sig gøre, sådan som man gerne vil. Udfordringerne er ofte nogle fysiske ting, som feks. tid, rammer, aftaler og økonomi. 

I pausen gælder det om at give slip på sin drøm og lave noget helt andet i noget tid. Man skal simpelthen sætte tid af til at lade idéen modne og lade løsninger på udfordringerne komme af sig selv. Måske kan man koncentrere sig på andre opgaver i forbindelse med udførelsen af projekten eller helt holde fri. 

Når man slipper idéen for noget tid og lader tankerne handle om noget andet, giver man ens kreative del eller selv mulighed for at finde løsninger. Kreative tanker har noget magisk over sig, fordi de ikke er styret at ens normale viden om ting. Det kreative er nyskabende og nødvendig, for at vi kan udvikle os.

Alt efter hvilken proces du arbejder med kan pausen vare fra timer til hele uger og måneder. Det vil du være i stand til selv at beslutte. På et tidspunkt vil idéer og løsninger på udfordringerne forme sig. Så er det tid til at komme videre. 


*GENNEMFØRELSEN*

Eyes on the prize.

Når idéerne har formet sig i pausen og du får impulsen til at gå igang igen, så er det om at reagere og komme igang med det samme. Dog er det vigtig med en overskuelig plan og nogle aftalte tidspunkter. Det giver selvfølgelig sig ved en forestilling med en premieredato. Hvis du arbejder med et projekt alene, kan det være godt at lave aftaler med andre, f.eks. en ferniseringsdato eller en reception. 

Hvis man følger billedet på U'et, så starter man ved U'ets øverste venstre gren og bevæger sig nedad. Pausen er bunden af dets form. Gennemførelsen er det seje stræk op ad igen mod målet og her hvor de fleste mislykkedes projekter kuldsejler. Der jeg har stået et par gange.. Det gælder altså at stå ved og klar se fordelene ved at forsætte og nå sit mål. Hvis projektet er vigtigt nok, så skal det nok lykkedes.
Jeg vil gerne høre fra dig 

Find mig evt. på instagram @missbercon eller skriv en mail til mail@michellebercon.com. Hvilke emner og indlæg vil være relevant for dig at læse om på Skuespillerblog? 

Hav en skøn uge 

Michelle :-)

FÅ PERSONLIG VEJLEDNING

Jeg ved om nogen, at det er svært at finde rundt i teknikker, råd og muligheder. Med mange års erfaring både som skuespiller og som skuespillercoach vil jeg meget gerne hjælpe dig på vej.

Hos mig har du mulighed for at få vejledning omkring din karriere og sparring ved dine egne  projekter, skuespiltræning som gruppe og hjælp til optagelsesprøver.

Jeg er uddannet underviser og projektleder. Som skuespiller har jeg gennem de sidste 20 år fået erfaring med fysisk teater, Michael Chekhov, Shakespeare, filmskuespil, Meisnerteknik og Method Acting. Jeg er en meget intuitiv underviser, der tager 100% udgangspunkt i dig og din udvikling.

Flere af mine elever er kommet ind på skolespillerskoler, men for mig betyder det allermest, at du kan mærke, at du udvikler dig i en positiv retning, og at du fornemmer styrken ved at have fat i den lange ende selv. 


Skriv også til mail@michellebercon.com

Online Coachingforløb for Skuespillere - læs mere her

INSTAGRAM

Skuespillerhjemmeside


Comments

Popular Posts