Skip to main content

Skab din skuespillerkarriere i udlandet nu


Sommeren er nær og et godt tidpunkt at tage ud og opleve andre lande. Hvis du drømmer om en karriere som skuespiller internationalt, er det en god tid at skabe bekendtskaber og netværk. Flere danske skuespillere fået agenter og kontakter i andre lande som f.eks. England, Tyskland, Frankrig og sågar USA. Det er om at pakke rygsækken eller kufferten og komme afsted.


Internettet er en god start, når der skal skabes kontakter, men det bedste er at møde folk personligt og derved skabe en relation. Der findes mange sommerworkshops i skuespillerteknik, castingteknik m.m. i byer som London, Berlin, Prag, Paris og Barcelona m fl.  
Der er også teaterfestivaler og filmfestivaller i næsten alle Europas storbyer sommeren over, hvor der ofte udbydes workshops, seminarer og hvor du kan komme til små hyggelige netværksfester. Her kan du også deltage med din egen forestilling eller kortfilm.

Casting og agenter
Agenter og castere i udlandet er et "must" at møde personligt, hvis du gerne vil skabe en karriere udenfor Danmark. Hvis du er igang med et spændende skuespillerjob i Danmark, er det det rette tidspunkt at skabe kontakt til en agent. Det er vigtigt de kan se, at du er i gang med noget. 
Projektet kan være teater, film, TV og hvis du selv er skaberen af det, kan det også have en positiv effekt. Du kan skrive til dem pr. mail eller møde op til et Agent-panel møde, som man kan melde sig til b.la. gennem http://www.mixingnetworks.com/

I London afholdes der ugentligt casting og audition workshops ofte med højt profilerede castere og casting assistenter. Det koster ca. 300kr for en 3 timers workshop. 
Dette kan være værd at bruge lidt tid og penge på her til sommer. Særligt, hvis du støder på en workshop med en caster fra nogle af de film og tv shows, du gerne vil spille med i. Der er selvfølgelig ikke garanti for jobs, men mulighed for at netværke og blive set. Hvis du er i tvivl om casternes navne, kan du tjekke dine favorit serier og film ud på IMDb.com
OBS! De siger, at disse workshops er skabt, så man kan lære at gå til castings. Jeg vil dog anbefale, at man ikke tager afsted, hvis man ikke kender til castingprocessen overhovedet. Når du har mulighed for at møde en betydningsfuld caster er det godt, at du føler dig klar. 
Hvis du gerne vil blive bedre til at gå til casting, kan du få hjælp af en skuespillercoach som mig eller vælge en casting workshop med en mindre kendt casting assistent.

Sproget og accenter
Hvis du vil starte en karriere i et andet land, skal du kunne sproget. Også gerne godt. Så hvis du vil arbejde i Tyskland, kan tale tysk og forstå det, men din accent trænger til at blive pudset af, er det en god idé at øve det. Det kan du gøre f.eks. ved tage på skuespillerworkshop i Berlin eller Hamburg og få gang i sproget igen.

Mange danskere skuespillere synes, at engelsk er let tilgængeligt og vil derfor vælge England eller USA. Her er det en god idé at træne sit engelske dagligt, tjekke op på grammatikken og få styr på omvendte ordstillinger, så man kommer uden om en lettere "fordansket" udgave af sproget. En tur til et engelsktalende land kan med sikkerhed forbedre dit sprog

Man vil som dansker ofte blive castet som udlænding,  (særligt hvis man ser nordeuropæisk ud)  men du giver dig selv bredere muligheder ved at træne din accent - Typisk vil det være Standard American og London British accent, når det drejer sig om engelsk. Du kan træne gratis på youtube, men det er også værd at købe sig til et mp3-kursus med lærebog til download. De koster omkring 100kr. og man kan søge efter forskellige accenter på nettet. Som et minimum er det godt at kunne sløre din danske accent, så du taler engelsk med europæisk accent.. det vil jeg også anbefale til andre sprog. 

Hvor finder du din workshop eller festival?
Google :-)
Skriv: land el. by + actors workshop el. casting workshop + actors i søgefeltet.
Måske vil du lære Shakespeare i London eller en særlig skuespillerteknik i USA, så er det det du skal søge efter. Hvis du har specifikke spørgsmål, kan du også skrive til mig, så skal jeg nok hjælpe, så godt jeg kan. 

Jeg håber du får en god sommer med masser af gode oplevelser. Hvis du skulle få lyst til dele dine skuespiller-sommereventyr kan du skrive på min facebook side og være inspiration for andre :-)

Bedste sommerhilsner MichelleComments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …