Skip to main content

Klar når chancen byder sig


Venter du på dit gennembrud?.. eller har du haft en stor mulighed du ikke fik taget, da den kom? Det er svært at sige, hvad der sker imorgen, men hvis dine skuespillerdrømme skal udleves, er det en god idé at være klar, når chancen byder sig. 


Det er svært, at vide hvornår og hvordan den helt rigtige rolle kommer. Man siger, jo, at det gælder om ikke at give op og holde sit fokus. På et tidspunkt vil chance, tilfældigheder og målrettet arbejde bære dig igennem. 
Hvad skal der så til og hvordan bliver man ved, når man synes, man har gjort alt?
Indtil videre har jeg ikke mødt en skuespiller eller kommende skuespiller, som har gjort alt, der skulle til uden at opnå resultater. Der er altid noget og der er ingen grund til ikke at gøre det, hvis du virkelig gerne vil arbejde som skuespiller. Det er bare lige at finde ud af, hvad det er. 

Når du har taget din uddannelse og de grundlæggende færdigheder er i skabet, skal du ud og sælge dit talent. Det er supergodt at være talentfuld, men desværre er det ikke det, der tæller allermest. Det der tæller er din sans for at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og det arbejde du lægger i at være og blive synlig for de rette folk. Er du så ovenikøbet en dygtig skuespiller, så er det et plus :-)

Skab synlighed
Det er næsten umuligt at skabe synlighed uden at bruge internettet. Det er godt at have en skuespillerprofil eller en hjemmeside, som du kan henvise til når du tager kontakt til branchen. Du skal have et synligt CV, billeder og meget gerne en showreel. Læs indlæg om synlighed på nettet her

Dine billeder er dit brand
Det er vigtigt at få taget nogle gode billeder af dig selv. Dine billeder skal præsentere dig som de roller du kan spille. Derfor er det en god idé at finde ud af hvilke typer du kan spille, så du får vist flere sider af dig selv i dit billedgalleri. Læs indlæg om typer og typecasting

Hvordan du skaber netværk
Jo mere du engagerer dig i aktiviteter indenfor branchen, des mere har du mulighed for at skabe netværk. Tag til dine venners teaterstykker og se deres film. Husk at give dem feedback og holde kontakten til dem vedlige. Tag på workshops og masterclasses, hvor du møder nye mennesker og lærer nyt. Når du er ude på job sørg for snakke med dem du spiller sammen med og særligt med crewet. 
En stort del af succesfuld networking er at være en behagelig person og nysgerrig på at høre om andre. Hvis du kun er fokuseret på at fortælle om dig selv, kan du nemt gå glip af vigtige muligheder, fordi du ikke fandt ud af hvem de andre var og hvad de laver af spændende projekter. 

Karriereworkshop for Skuespillere. 
Disse aktiviteter kan være med til at skabe basis for at chancerne byder sig. Den 10. september kan du komme med på min næste Karriereworkshop for Skuespillere. Her arbejder vi konkret på at få dig igang med de næste step. Lær at promovere dig selv, lær hvilke typer du vil blive castet til og hvordan du kan målrette dit arbejde mod at skabe den karriere du drømmer om. 
Vi kommer også ind på det personlige som overbevisninger, der blokerer for succes og hvordan man skaber en karriere i udlandet. Læs mere her

Tilmelding
Skriv en mail, hvor du kort præsenterer dig selv til mail@michellebercon.com

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.
 


Workshoppen er for skuespillere, der ønsker at arbejde seriøst og målrettet med at skabe en karriere. Send mail og CV til mail@michellebercon.com .. Fortæl gerne lidt om din motivation for at deltage. 

Del gerne indlægget med dine venner på facebookComments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …