Skip to main content

Bryd negative tanker og adfærd

'Everything grows where your attention goes'. Jeg er altid meget opmærksom på, hvad jeg bruger mine tanker og min tid på. Min overbevisning er, at det vi giver vores opmærksomhed til vokser. Hvis du f.eks. holder din opmærksomhed på aktiviteter, personer og oplevelser, der gør dig glad, føler du dig som et gladere menneske. Men det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort..

Skuespillere kan være ret udsatte, når det gælder andres mennesker meninger og de normer, som andre følger, som vi af gode grunde ikke kan efterleve, hvis vi gerne vil skabe en karriere. Vi kan havne i usikre situationer og opleve følelsen af meningsløshed. Særlig når det angår økonomi og job der ikke er relateret til vores passion. Derfor er det vigtigt at have nogle metoder til at bryde negative tanker og adfærd, der forgriber sig på vores indre ro og overskud.Ofte kan ting, der ikke fungerer samt modstand og kritik stå i vejen. Vores hjerne vil så gerne fikse det, der er galt eller skabe en historie omkring det. Derfor det kan være svært at skifte sit fokus til det, der er allerede er godt og rent faktisk fungerer i vores liv, når problemerne banker på.

Med aktiv vilje er det muligt at skifte fokus og, jo, mere man øver sig i at holde opmærksomheden på det der fungerer, des, mere vil man opleve at modstanden holder op med at have magt over en.Meditation, løb, mindfulness, yoga, tai chi kan være med til at mindske tankeaktiviteten og hjælpe med at sætte fokusset på de reelle aktiviteter, der skaber succes og glæde.
Det betyder ikke, at så bliver alting bare godt for evigt. Udfordringer vil altid være en del af livet. Men du kan opøve en færdighed i ikke at blive overvældet eller lammet af negative episoder og bekymringer, når noget "går galt". Du har derved mulighed for at handle på løsninger og bevare din energi.

Når jeg oplever udfordrende situationer, prøver jeg at forestille mig at jeg bliver gennemsigtig og lader oplevelsen og eventuelle følelsesreaktioner glide igennem mig, uden jeg lader mig rive med eller jeg forestiller mig, at jeg hæver mig op over det, der foregår, så jeg kan skabe rum til at reagere på rette vis.
Og når det sker, at jeg lader mig rive med, (for det sker også!!) så undskylder jeg, hvis jeg lod det gå ud over andre og derefter tilgiver mig selv. På den måde slipper jeg oplevelsen og følelserne omkring det fri med samme.

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.

Få personlig vejledning


Skuespilllerworkshops 

Karriereworkshop for Skuespillere

Del gerne med dine venner på facebook


Comments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Skuespiller i London?

Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.
Følg Skuespillerblogs nye profil på Instagram


Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurs…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …