Skuespiller i London?


Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurser i impro, Shakespeare eller casting. Brug gerne flere uger på intensive kurser,  så du også får skabt noget netværk og får en fornemmelse af skuespillermiljøet i England. En uge er for lidt, med mindre du allerede har været der før.

Jeg tog en del af min skuespillerudannelse på Method Studio i London. Skolen var dengang præget af at have været startet af Lee Strasberg og havde en mere amerikansk måde at være organiseret på.
Her kunne man vælge de fag og klasser man ønskede at følge og så betalte man for et forløb på 3 måneder af gangen. Det er stadigt muligt at finde kortere skoleforløb, som er lettere at finansiere.

Find en agent
Hvis du er begyndt at arbejde som skuespiller og du gerne vil finde en agent, er en af måderne få foden indenfor, at melde dig til et Agent Panel Meeting. Her kommer flere agenter, som fortæller om deres job og du har mulighed for at præsentere dig selv og dit arbejde. Det er godt at være forberedt, når du tager afsted. Hav dit CV og billede klar og sørg for at de kan finde dig på internettet. Hvis du har en showreel skal det være nemt for dem at finde den.

En anden måde er at skrive til Talent Bureauer, men succesraten er større, når de kan møde dig 'face to face'. Den tredje måde er at producere en forestilling eller være del af en showcase, hvor agenter og andre fra branchen bliver inviteret at se det. Dette foresætter selvfølgelig at du opholder dig i London i længere tid.

Casting og en spotlight-profil
Skal du til casting på mindre projekter, kan du godt henvende dig selv, ellers er det mest set at skuespillere har en agent. Du finder bl.a. castings på hjemmesider som backstage.com, spotlight.com og imdb.com. De er alle betalingssider. Har du skuespillererfaring og er seriøs omkring at arbejde i udlandet så er en Spotlight profil vigtig at have, da de fleste castere i både europa og USA finder deres spillere på sitet.

Det er også en god idé at tage på "castingworkshops" som koster 30-35 £ hvor du kan møde nogle af de vigtigste TV og film castere. De varer mellem 2-5 timer og foregår om aftenen i hverdagene og i weekenderne. Castingworkshops kan du finde på backtage.com og mixingnetworks.com Hvis du er i tvivl om hvilke castere, du skal møde, kan du altid tjekke dem ud på IMDb, det koster ikke noget. :-)

Hvis du har brug for mere sparring omkring karriere er du velkommen til at skrive. Du kan også få karrierecoaching og skuespillerundervisning.  send mail til mail@michellebercon.com


Tak, fordi du læser med på skuespillerblog :-)

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.

Del indlægget med dine venner på facebookComments

Popular Posts