Skip to main content

Skuespiller i London?


Har du overvejet at finde jobs som skuespiller i udlandet? Flere muligheder åbner sig for tiden og et godt bud er at tage en tur til London. Jeg var i London første gang i 90'erne. Dengang var Stig Rossens skuespillerkarriere i fuld gang og han spillede hovedrollen i en af Londons helt store musicals Les Miserable. Siden har flere danskere startet deres skuespillerliv i der.Uddannelse og kortere kurser
Der er flere måder at komme i gang på. Der er flere skoler, hvor du ligesom på Scenekunstskolerne her i Danmark kan tage en længere uddannelse. Det koster dog en del, men nogle af de bedste skoler findes i England. Der er optagelsesprøver på de fleste, hvor du bl.a. også skal op i en Shakespeare tekst.

Der er også andre muligheder. Hvis du allerede er uddannet kan det betale sig at bruge tid på at få undervisning i britisk udtale og lære nogle af de mest gængse dialekter.

Sommerferien kan også bruges til at tage på mindre skuespillerkurser i impro, Shakespeare eller casting. Brug gerne flere uger på intensive kurser,  så du også får skabt noget netværk og får en fornemmelse af skuespillermiljøet i England. En uge er for lidt, med mindre du allerede har været der før.

Jeg tog en del af min skuespillerudannelse på Method Studio i London. Skolen var dengang præget af at have været startet af Lee Strasberg og havde en mere amerikansk måde at være organiseret på.
Her kunne man vælge de fag og klasser man ønskede at følge og så betalte man for et forløb på 3 måneder af gangen. Det er stadigt muligt at finde kortere skoleforløb, som er lettere at finansiere.

Find en agent
Hvis du er begyndt at arbejde som skuespiller og du gerne vil finde en agent, er en af måderne få foden indenfor, at melde dig til et Agent Panel Meeting. Her kommer flere agenter, som fortæller om deres job og du har mulighed for at præsentere dig selv og dit arbejde. Det er godt at være forberedt, når du tager afsted. Hav dit CV og billede klar og sørg for at de kan finde dig på internettet. Hvis du har en showreel skal det være nemt for dem at finde den.

En anden måde er at skrive til Talent Bureauer, men succesraten er større, når de kan møde dig 'face to face'. Den tredje måde er at producere en forestilling eller være del af en showcase, hvor agenter og andre fra branchen bliver inviteret at se det. Dette foresætter selvfølgelig at du opholder dig i London i længere tid.

Casting og en spotlight-profil
Skal du til casting på mindre projekter, kan du godt henvende dig selv, ellers er det mest set at skuespillere har en agent. Du finder bl.a. castings på hjemmesider som backstage.com, spotlight.com og imdb.com. De er alle betalingssider. Har du skuespillererfaring og er seriøs omkring at arbejde i udlandet så er en Spotlight profil vigtig at have, da de fleste castere i både europa og USA finder deres spillere på sitet.

Det er også en god idé at tage på "castingworkshops" som koster 30-35 £ hvor du kan møde nogle af de vigtigste TV og film castere. De varer mellem 2-5 timer og foregår om aftenen i hverdagene og i weekenderne. Castingworkshops kan du finde på backtage.com og mixingnetworks.com Hvis du er i tvivl om hvilke castere, du skal møde, kan du altid tjekke dem ud på IMDb, det koster ikke noget. :-)

Hvis du har brug for mere sparring omkring karriere er du velkommen til at skrive. Du kan også få karrierecoaching og skuespillerundervisning. Læs mere her

Skuespillerworkshop i Købenahvn
Husk også at du kan melde dig til min Skuespillerworkshop i næste weekend d. 21. og 22. april, hvor vi skal fordybe os i Michael Chekhovs fantastiske skuespillerværktøjer. Det er bl.a. en enestående mulighed for lære om Psykologisk gestus og arbejdet med indre billeder. Læs mere her

Tilmelding til mail@michellebercon 

Tak, fordi du læser med på skuespillerblog :-)

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.

Del indlægget med dine venner på facebookComments

Popular posts from this blog

To be or not to be - Statist

Når man er statist, er man ikke skuespiller. Man er tilstede på et filmset, et TV- set eller på en scene for at skabe liv rundt om spillet. Der er nogle klare retningslinjer for om man er statist eller spiller, hvilket handler om hvor vigtig den person du spiller er for handlingen. F.eks. hvis du har replikker, er du skuespiller.

2009 DR1 Forbrydelsen 2 - Mads og jeg er vigtige statist-efterforskere sammen med Sofie og Michael
Hvis du gerne vil være professionel skuespiller, skal du være opmærksom på, at statistarbejde ikke tæller som et skuespillerjob og helst ikke skal stå på dit CV. Hovedsageligt er det fordi statister ikke behøver at være skuespillere. Det kan virkeligheden være hvem som helst og det kræver ikke at man kan spille. I fagforbundet for skuespillere, må du heller ikke tage statistjobs pga. lønniveauet, der ikke matcher overenskomsten.
Skal man så ikke være statist?
Jo, for dælen da! Hvis du ikke har booket et professionelt job endnu og du ønsker at arbejde som skuespill…

Aktiviteter der kan føre til skuespillerjobs

Ved sidste Karriereworkshop for Skuespillere kom vi ind på, hvordan vi bedre kan planlægge vores hverdag og finde faste aktiviteter, der kan føre til mere skuespillerarbejde.
Her er en liste med gøremål, der kan holde dig beskæftiget. Der er sikkert en masse du allerede kender, men forhåbentlig er der også inspiration til at komme videre, når du føler at du er gået i stå. Tag evt. din kalender frem og lav en plan for den næste uge.

Billedet er fra kortfilmen Fri for Flemming - Se den på Ekko Shortlist og giv den en stemme
Kontakt og netværk
Tjekke castingsider for opgaver, workshops, netværksmøder og jobs (F.eks. på Spotlight, Onlincasting, IMDb, facebookgrupper, Jobscenen)Skrive mail til en skuespillerven eller andre branchevenner og lav en kaffedate. (..man kan også drikke te)Planlæg at skrive til castere, instruktører og producere . som du gerne vil arbejde med. Hvem? Hvor mange på en uge? Lav evt. en liste. og skrive opgaverne i kalenderen. Find ud af om du kender nogen, der kender …