Kom godt i gang som skuespiller


Jeg har fået nogle spørgsmål om hvordan man bedst kommer i gang, når man gerne vil være professionel skuespiller. Her er nogle idéer til dig som gerne vil mere indenfor skuespillerbranchen.


Det er, jo, fantastisk at være med i film og teaterstykker, men på et tidspunkt kan man lyst få til at lære mere og blive bedre som skuespiller. Det får man gennem træning og bevidstheden om, hvad skuespil i virkeligeheden er. 

Iagttagelse og nysgerrighed 
Som skuespiller er det vigtigt at kunne forstå den menneskelige natur. Så udover lysten til at underholde er det vigtigt at have evnen til at iagttage og sætte sig ind i andre menneskers verden og psykologi. Det er en god idé at stille spørgsmål til det du oplever mennesker gør. Istedet for at dømme deres adfærd, så prøv at finde ud af hvad der driver dem og hvad, der får dem til at tage de valg de tager og reagere som de gør. Der er store og små dramaer at iagttage omkring os hele tiden.

Undervisning
Der er mange skuespillerformer og hvis du ved hvad du brænder mest for hvad enten det er teater, film, musical eller fysisk performance, kan det gøre det lettere at finde den rette skole eller underviser.

Grundlæggende gælder det om at komme igang. Start med de mulige skoler, der er tilgængelig, hvor du bor. Du kan tage på kurser i næsten alle større byer i Danmark. Der er ofte aftenskoletilbud i drama/teater eller weekend kurser med dygtige teaterfolk.

Søg på internettet for mere infomation. DASK kan være et godt sted at se efter kurser, særligt, hvis du bor i Jylland og på Fyn. Du kan også overveje om et højskoleophold er noget for dig. Der findes både korte og lange kurser på landets højskoler. 

Hvis du er helt afklaret kan du søge ind på en af skuespillerskolerne i Danmark eller hvis du har penge til det tage til udlandet, hvor der også er mange gode kurser og skoler. 

Skal jeg læse hos en skuespiller?
Min holdning er at man selv skal mærke efter, hvad man har lyst til. Kurser med flere deltager, er en god måde at få erfaring på, fordi her kan man dyrke sammenspillet og man lærer meget af at se andre arbejde. 

Skal du til en optagelsesprøve, en audition eller en casting giver det god mening at få privat undervisning. Fordi her har du brug for professionel sparring omkring en særlig rolle og en tekst. Underviseren kan hjælpe dig med det, du konkret har brug for, for at blive bedre og give dit bedste bud på rollen.

Og hvis du arbejder med en rolle til en film er en skuespillercoach en rigtig god idé, fordi det er sjældent man indstuderer rollerne sammen med resten af ensemblet, som på teatret. Filmskuespil er derfor en svær og til tider ensom affære. 

Du er velkommen til at henvende dig hvis du har spørgsmål eller hvis du har brug for privatundervisning. Jeg laver også kurser for grupper. Skriv til mail@michellebercon.com.

Læs indlægget: Skab din egen succes

Jeg håber du har lyst til at dele indlægget med din venner på facebook.

Comments