Råd som en hver skuespiller kan bruge


Jeg faldt over denne video med den britiske skuespiller, Amanda Abbington. Kendt fra de engelske serier Mr. Selfridge og Sherlock. Hun kommer med nogle meget simple og gode råd til skuespillere, der gerne vil have råd til hvordan man forbereder sig og udvikler sit talent.


Først fortæller Amanda om hendes roller og hvilke karakterer, hun synes er spændende at spille. En karakter er mest interessant, hvis det er en person med fejl, hvor der er noget, der gør hende sårbar. Hun fortæller om, hvordan det er at være en del af Sherlock og hvordan hun fik rollen som Mary, Dr. Watson's kone.

Hendes mantra som skuespiller er meget enkelt:

-Kom til tiden, lær dine replikker og vær nem at arbejde med. 

Desuden fortæller hun om sin proces, når hun forbereder sig til en rolle og hvordan hun konstant suger viden til sig fra andre skuespillere samt instruktører hun arbejder med, så hun hele tiden udvikler sig.


Det sværeste, ved at være skuespiller, er tiden mellem jobs, når du ikke arbejder, siger hun. Så gælder det om at bruge tiden værdifuldt og vide at man er den der styrer sin karriere, istedet for at lade omstændighederne tage over og gøre én magtesløs. 

Hendes råd til aspirerende skuespillere er, at arbejde hårdt, sørg at være en person, som folk har lyst til at arbejde sammen med  og, for alt i verden, at lade være at give op. Comments