En magisk øvelse


Undrer du dig nogle gange over hvad der skal til for at slå igennem som skuespiller og griber du dig i at tænke: - Det altid er de samme, der får rollerne her i Danmark. Det kunne lige så godt være mig... Og ja, det er rigtigt. Det kunne lige så godt være dig oppe på lærredet i biografen og søndag aften på TV i alle landets hjem. 


Det føles som en  skæv fordeling og det kan tage pusten fra enhver hårdt arbejdende skuespiller med drømmen om en stor karriere. Sagen er også, at de tanker kan stoppe os fra at komme der hen, hvor vi gerne vil være. Simpelthen, fordi vi bruger vores energi forkert, når vi begynder at sammenligne os med de andre. Jeg indrømmer blankt at det sker en gang imellem for mig, særligt, når jeg synes, det er lang tid siden at der har været tydelig fremgang i min karriere. 
Det med at sammenligne er i virkeligheden noget af det værste vi kan gøre. For skuespilleres liv er så forskellige og hvis fokusset er det hos de andre, kan det være svært at være tilstede hos sig selv, når inspirationen eller mulighederne præsenterer sig.

Når den slags tanker slår ned i hovedet er det godt at gribe sig selv i det og komme op med en plan, der i stedet kan få dig tættere på din drøm. Hvis du får stikket i maven, hvor en anden skuespillers succes for dig til at føle at dit liv står stille kan du prøve følgende øvelse, der hedder "De Magiske 20"

  1. Skriv alt det ned du tænker om situationen. Få alle de negative tanker ud af hovedet og ned på papiret. 
  2. Skriv derefter alt det du gerne vil med din egen karriere.
  3.  Lav en liste over 20 ting du kan foretage dig, der er kan sende dig tættere på din drøm. Det kan være alt. Her er lidt forslag: - at kontakte castere, lave en motionsplan, skrive dit eget manuskript, lave youtube videoer, lave en teatergruppe, læse en bog om skuespil, planlægge en tur til Hollywood eller London, undersøg skuespillertræningsmuligheder i nærheden, søg legater, lav crowdfunding til et projekt, meditere..
  4. Når du har lavet listen, skal du vælge tre ting, sætte dem i din kalender og sørge for at du får dem udført. Husk at du kan bruge dit netværk af andre kunstnere, som nærmest altid gerne vil være med :-)
  5. Send en glad tanke til den situation eller skuespiller, der satte hele dette i gang. 

Jeg håber, du kan bruge øvelsen til at komme godt videre med din karriere. Hvis du er interesseret i mere, så leder jeg nogle workshops her i foråret, hvor det stadig er nogle pladser tilbage. Du kan også få karrierecoaching og hjælp til optagelsesprøver mm. 


http://skuespillerblog.blogspot.dk/p/anbefalinger.html
Comments