Skab din skuespillerkarriere i udlandet nu


Sommeren er nær og et godt tidpunkt at tage ud og opleve andre lande. Hvis du drømmer om en karriere som skuespiller internationalt, er det også en god tid at skabe bekendtskaber og netværke med teaterfolk og filmverden. Sol og varme hjælper også os med føle os smukke og åbne for samtaler med nye mennesker. Den perfekte opskrift på eventyr.Efterhånden har flere danske skuespillere fået agenter i andre lande som f.eks. England, Tyskland, Frankrig og sågar USA. Det er altså ikke helt umuligt.

Der er flere måder at skabe netværket på. Det bedste er at møde folk personligt og derved skabe en relation. Der findes mange sommerworkshops i skuespillerteknik, castingteknik m.m. i byer som London, Berlin, Prag, Paris og Barcelona m fl.  
Der er også teaterfestivaler og filmfestivaller i næsten alle Europas storbyer, hvor der ofte udbydes workshops, seminarer og hvor du kan komme til små hyggelige netværksfester. Her kan du også deltage med din egen forestilling eller kortfilm.

Sproget og accenter
Hvis du vil starte en karriere i et andet land skal du kunne sproget. Også gerne godt. Så hvis du vil arbejde i Tyskland, kan tale tysk og forstå det, men din accent trænger til at blive pudset af, er det en god idé at øve det. Det kan du gøre f.eks. ved tage på skuespillerworkshop i Berlin eller Hamburg og få gang i sproget igen.

Mange danskere skuespillere synes at engelsk er let tilgængeligt og vil derfor vælge England eller USA. Her er det en god idé at træne sit engelske dagligt og tjekke op på grammatikken og få styr på omvendte ordstillinger, så man kommer uden om en lettere "fordansket" udgave af sproget.

Man vil som dansker (særligt hvis man ser nordeuropæisk ud) bliver castet som udlænding, men du giver dig selv bredere muligheder ved at træne accenter - Typisk vil det være Standard American og London British accent. Du kan træne gratis på youtube, men det er også værd at købe sig til et mp3-kursus med lærebog. De koster omkring 100kr. Som et minimum er det godt at kunne sløre din danske accent, så du taler engelsk med europæisk accent.. det vil jeg også anbefale til andre sprog. 

For de professionelle
Agenter og castere i udlandet er et "must" at møde, hvis du gerne vil skabe en karriere udenfor Danmark. Hvis du er igang med et spændende skuespillerjob i Danmark, er det det rette tidspunkt at skabe kontakt til en agent. Det er vigtigt de kan se du er i gang med noget. 
Projektet kan være teater, film, TV og hvis du selv er skaberen af det, kan det også have en positiv effekt. Du kan skrive til dem pr. mail eller møde op til et Agent-panel møde, som man kan melde sig til b.la. gennem http://www.mixingnetworks.com/

I London afholdes der ugentligt casting og audition workshops ofte med højt profilerede castere og casting assistenter. Det koster ca. 300kr for 3 timer. 
Dette kan være værd at bruge lidt tid og penge på her til sommer. Særligt hvis du støder på en caster fra nogle af de film og tv shows, du gerne vil spille med i. Der er selvfølgelig ikke garanti for jobs, men mulighed for at netværke og blive set. 

OBS! De siger, at disse workshops er skabt, så man kan lære at gå til castings. Jeg vil dog anbefale at man ikke tager afsted, hvis man ikke kender til castingprocessen overhovedet. Når du har mulighed for at møde en betydningsfuld caster er det er godt, at du føler dig klar. 
Hvis du gerne vil blive bedre til at gå til casting, kan du få hjælp af en skuespiller coach som mig eller vælge en casting workshop med en mindre kendt casting assistent. 

Hvor finder du din workshop eller festival? - Google :-) skriv: land el. by + actors workshop el. casting workshop + actors i søgefeltet. Måske vil du lære Shakespeare i London eller en særlig skuespillerteknik, så er det det du skal søge efter. Hvis du har specifikke spørgsmål, kan du også skrive til mig, så skal jeg nok hjælpe så godt jeg kan. 

Jeg håber du får en god sommer med masser af gode oplevelser. Hvis du skulle få lyst til dele dine skuespiller-sommereventyr kan du skrive på min facebook side og være inspiration for andre :-)

Bedste sommerhilsner Michelle

Kom også med på mine workshops i karrierevejledning og skuespillertræning - LÆS MERE HER

Der er stadig enkelte pladser på min Karriereworkshop for Skuespillere fredag den 16. på Vesterbro i København, hvor du får personlig vejledning og vi bl.a. taler om at skabe karriere uden for Danmark. pris 450 kr. 
Tilmeldning til mail@michellebercon.com
Comments