Skuespillerens vigtigste våben


I forening med vores kreativitet er forstillingevnen hos mennesket det, der skaber nye tiltag i verden og er med til forme vores liv og vores selvopfattelse. Tænk på, at alt der er skabt i verden, først blev til i en persons fantasi og derefter udlevet. Selv når vi vil skabe resultater, må vi først og fremmest kunne forestille os det, vi ønsker at opnå.  Forestillingsevnen er dermed noget af det vigtigste vi har. Brugt rigtigt kan den hjælpe os på mange planer både kunstnerisk og personligt.

Sir Ian McKellan som King Lear 

Michael Chekhov, som var en af Ruslands største skuespillere, forklarede hvordan man først skaber karakteren i sin fantasi og lader den føre sig frem til resultatet. Han sagde, at han så King Lear gå ind på scenen foran sig og nu var hans eneste job bare at følge efter. Det er et smukt billede. Jo, mere vi er i stand til at have en åben og aktiv forestillingsevne, jo mere interessant kan det blive at arbejde med karakter. Fordi den kan lede os steder hen vi ikke kunne have tænkt os frem til :-) 

Træn din forestillingsevne
Her er 3 sjove øvelser, som du kan lave, når du vil eller hvor du vil.. I bussen, i køen, i venteværelset eller hjemme i din seng. 
  • Forestil dig at du vokser og krymper. Mens du står eller sidder, så prøv at leg med tanken om at din fysiske krop bliver større og højere. Se for dit indre blik hvordan du ser alt andet omkring dig blive mindre og mindre.. Måske kan du nu pludselig se ned i håret på den høje mand ved siden af dig eller hvis du står på gaden, kan du prøve at blive så høj at du kan se over hustagene og måske længere væk. Læg mæke til hvilken fornemmelse, det giver dig at være så stor. 
  • Prøv nu det modsatte. Forestil dig at du bliver mindre og mindre. Se verden omkring dig blive større og læg mærke alle detaljerne. Forestil dig, at du er så lille at ingen kan se dig. Hvordan er det? Læg mærke til hvordan det føles. Giv derefter slip og bliv din egen størrelse igen.
  • Champagnebobler. Forstil dig, at luften omkring din krop er fyldt champagnebobler og at du kan mærke dem alle steder på og inden i kroppen. Start med fødderne og lad fornemmelsen af boblerne sprede sig op af benene til dine kønsdele, til mave og ryg til du er dækket af disse bobler. Læg mærke til hvad det gør ved dig og dit humør at være omgivet af champagne bobler. Det kan være yderst effektivt på dage, hvor du er lidt trist eller stresset.
  • Lad verden se dig. Iagttag rummet omkring dig og find et objekt at fokusere på. Det kan være en blomst, et træ, en bil, et skilt, fugl eller et andet menneske. Forestil dig nu at du er objektet, der ser tilbage på dig. Prøv det fra flere synsvinkler. Find objekter, der ser dig oppefra, nedefra, fra siderne tæt på, langt fra. Kan det lade sig gøre? Hvad ser du?

Professionel karrierevejledning og skuespilundervisning til dig, der ønsker at arbejde seriøst med din skuespillerkarriere. Giv dig selv muligheden for at følge din drøm om en succesfuld karriere i Danmark eller i udlandet.


Del gerne indlægget med dine venner på facebook


Comments