De 4 bedste TIPS til en god SHOWREELLAV DIN EGEN SHOWREEL 

Det er ret værdigfuldt for en skuespiller at kunne klippe og kende til brugen af et kamera. Så kan du bedre selv tage styringen og du vil kunne rette klip til castere og redigere dinegen showreel. I dag bliver flere skuespillere castet online, og du skal ofte selv optage klip. Det tager tid og koster penge, hvis du skal hyre nogen til det hver gang. 

OG ..  du skal absolut ikke være et teknisk vidunder for at klare det selv. Du skal bare kunne, hvad der svarer til et "grundkursus" i Moviemaker eller iMovie. Hvis du kan filme på din telefon og rette klippet til, så kan du det, der er forventet af dig. Du må endelig ikke lade det tekniske holde dig tilbage. Når du sender et hjemmelavet klip til en caster eller instruktør, kigger de 100% på din optræden. Der er kun to parameter der tæller:


Du kan altså derfor også sagtens klippe din showreel selv. Her får du de 4 bedste råd, jeg har lært om at lave showreel. Rådene kommer fra flere udenlandske castere, bl.a. Nancy Bishop CSA, som caster europæiske skuespillere til større Amerikanske produktioner.

For at lave en god showreel skal du tænke dig selv ind i casternes verden. De er travle mennesker og skal se mange, mange Showreels. Tit vil de måske kun se de første 30 sekunder, så det gælder om at komme godt fra start.

1. En showreel skal ikke være længere end 02:30 - 03:00 minutter. Hvis den varer længere, bliver den måske ikke set. Den må gerne være kortere, hvis du ikke har samlet så meget materiale endnu. Undgå også at "fylde op" med klip du selv ikke synes om. Det skal være kort og lækkert.
  
2. Dit ansigt og din stemme skal kunne ses og høres fra start. Casteren må ikke være i tvivl om hvem du er. Der må gerne være andre skuespillere med så længe du er i fokus. Kort evt. andres reaktioner og replikker ned.  

3. Det første klip skal være dit bedste klip! Dette er virkelig vigtigt. Hvis casteren har travlt og ikke ser det hele af din reel, nytter det ikke noget at gemme det bedste som en "grand finale" til sidst. Det første klip skal også være med replikker. 

4. Det skal ikke give mening. Casteren er ikke interesseret i handlingen i scenen, derfor kan du fint korte scenerne ned og kun fremhæve dine egne replikker og reaktioner. De skal selvfølgelig være lange nok til at man kan se dig spille.


NO GO's!! .. Det du IKKE skal gøre

- Ikke tilføj underlægningsmusik (udover det der er på originalklippet)

- Ikke noget med stemningscollager med masser af billeder af dig uden ord. 

Disse ting elsker professionelle klippere at lave. De vil så gerne lave fine overgange, med establerings shots og droneskud, som desværre er spild af casterens tid.. 

Så du må for alt i verden love mig, at du sidder på nakken af klipperen, hvis du vælger at få en andem til at klippe det..  

Her min nye showreel:DU ER MEGET VELKOMMEN TIL AT TAGE KONTAKT! 💓 

Måske har du spørgsmål eller oplevelser du gerne vil dele?

Er der emner og indlæg, der vil være relevant for dig at læse om på Skuespillerblog?

Find mig på instagram/missbercon  , facebook/missbercon eller skriv en mail til mail@michellebercon.com. 

Kh 

Michelle :-)FÅ PERSONLIG VEJLEDNING

Jeg ved om nogen, at det er svært at finde rundt i teknikker, råd og muligheder. Med mange års erfaring både som skuespiller og som skuespillercoach vil jeg meget gerne hjælpe dig på vej.

Hos mig har du mulighed for at få vejledning omkring din karriere og sparring ved dine egne  projekter, skuespiltræning som gruppe og hjælp til optagelsesprøver.

Jeg er uddannet underviser og projektleder. Som skuespiller har jeg gennem de sidste 20 år fået erfaring med fysisk teater, Michael Chekhov, Shakespeare, filmskuespil, Meisner og Method Acting. Jeg er en meget intuitiv underviser, der tager 100% udgangspunkt i dig og din udvikling.

Flere af mine elever er kommet ind på skolespillerskoler, men for mig betyder det allermest, at du kan mærke, at du udvikler dig i en positiv retning, og at du fornemmer styrken ved at have fat i den lange ende selv. 

Læs mere her

Skriv til mail@michellebercon.com

SKUESPILLERHJEMMESIDE 

INSTAGRAM


Comments