Skuespiltræning: Den imaginære kropSkuespillertræning er sjovest, når der er andre at øve med. Men der er masser af øvelser, du kan lave selvom du er alene. Her er to øvelser som træner din fantasi og som du kan bruge aktivt i arbejdet med en karakter og en tekst. 


Den indre 
imaginære krop


Du skal forestille dig, at inde i din fysiske krop er en anden krop, som kan modelleres efter den karakter du skal spille. Du kan f.eks. blive blive højere eller lavere, tyndere eller bredere med denne krop. Din form kan ændres helt. Dine arme kan blive længere, din næse og hage mindre eller større. Der er ingen grænser for hvordan denne indre imaginære kan formes. 

1. Find et sted med plads omkring dig. Stå med let bøjede ben og fornemmelsen af at være let i kroppen. 
2. Forestil dig at dine arme bliver længere og når helt ned til jorden. 
3. Rør ved at punkt i rummet, som er udenfor din fysiske rækkevidde. Se om du kan mærke temperaturen og overfladen ved dine imaginære fingre. 
4. Bevæg dig rundt i rummet og brug fantasien til at ændre på dine kropsdele. Lav f.eks. lang næse, små bitte fødder, kæmpe brystparti, tynde ben, spidse ører, meget lange fingre, store baller, lang eller kort hals. Leg også med din højde og se hvad der kan lade sig gøre. 
Brug god tid på hver øvelse og læg mærke til hvad det gør ved dig og din personlighed med de forskellige kropstyper. 

Formålet med øvelsen:

Udover at den træner din fantasi og giver kropsbevidsthed, giver den dig muligheden for at udforske kroppens betydning for din karakters adfærd, psykologi og indstilling. 


De 3 centre


I denne øvelse skal vi udforske, hvad bevidstheden om kroppens tre centre kan gøre for arbejdet med en karakter. Mennesket har 3 primære centre, som vi aktivt bruger: hovedet, hjertet og underlivet. Som skuespillerværktøjer kan man kalde dem mentalcenter, følelsescenter og impulscenter. 

Du skal også bruge en tekst, som du kan udenad. Det kan være nogle få replikker fra en scene eller et vers af en sang. 

1. Find et sted med plads omkring dig. Stå med let bøjede ben og fornemmelsen af at være let i kroppen. 
2. forestil dig at du har en lysende kugle af energi, som du placerer i brystet. Denne lysende kugle sender energi ud til hele din krop og er dit center. 
3. begynd at bevæge dig med opmærksomheden i brystet. Prøv at få fornemmelsen af at alle dine bevægelser og tanker begynder her. 
4. iagttag lokalet du er i som hvis du så det for første gang og læg mærke til hvordan du har det med tingene, farverne og lydene omkring dig. 
5. begynd at sig din tekst som om den flyder fra dit center i brystet. Hvilken kvalitet er der i din stemme og hvordan virker det, at have opmærksomheden her. 

Gentag nu den samme proces med opmærksomheden i dit impulscenter. Send evt. kuglen af lysende energi ned i centeret mellem navlen og dit bækken. Lad lyset fra kuglen sprede sig fra impulscenteret til hele kroppen. Nu kommer hver bevægelse, tanke og lyd fra dette center. 

Prøv til sidst at lave øvelsen med det mentale center. For nogle kan det være svært at mærke den store forskel her, da vi som mennesker ofte bruger dette center meget  - måske endda for meget :-)

Formålet med øvelsen:

Alle mennesker har et primært center, de bliver ledt fra og hvorfra de reagerer på verden. Ved at identificere det styrende center for din karakter, har du et værdifuldt udgangspunkt for at lære karakterens adfærd og indre verden at kende. Du er meget velkommen til at tage kontakt.  Måske har du oplevelser du gerne vil dele?

Er der emner og indlæg, der vil være relevant for dig at læse om på Skuespillerblog?

Find mig på instagram/missbercon  , facebook/missbercon eller skriv en mail til mail@michellebercon.com. 

Hav en skøn uge, 

Michelle :-)


FÅ PERSONLIG VEJLEDNING

Jeg ved om nogen, at det er svært at finde rundt i teknikker, råd og muligheder. Med mange års erfaring både som skuespiller og som skuespillercoach vil jeg meget gerne hjælpe dig på vej.

Hos mig har du mulighed for at få vejledning omkring din karriere og sparring ved dine egne  projekter, skuespiltræning som gruppe og hjælp til optagelsesprøver.

Jeg er uddannet underviser og projektleder. Som skuespiller har jeg gennem de sidste 20 år fået erfaring med fysisk teater, Michael Chekhov, Shakespeare, filmskuespil, Meisnerteknik og Method Acting. Jeg er en meget intuitiv underviser, der tager 100% udgangspunkt i dig og din udvikling.

Flere af mine elever er kommet ind på skolespillerskoler, men for mig betyder det allermest, at du kan mærke, at du udvikler dig i en positiv retning, og at du fornemmer styrken ved at have fat i den lange ende selv. 

Læs mere her

Skriv til mail@michellebercon.com

SKUESPILLERHJEMMESIDE 

INSTAGRAM

SKUESPILLER
Michelle er lige nu aktuel i TV serien Sunday, der går på Yousee's kanal og streaming tjeneste Xee. Her spiller hun bl.a. sammen med Melvin Kakooza, Lars Hjortshøj, Esben Dalsgard og Anders Brink


Comments

Popular Posts