Lønnet eller gratis arbejde?


fra kortfilmen- Fri for Flemming 


Skal du tage penge for skuespillerjobs?

Ja, det skal du. Særligt hvis det er din drøm at få en karriere som professionel skuespiller.  At være professionel skuespiller kræver også, at du får løn. Det skal du have for din egen skyld, men også for dine kolleger og branchen i det hele taget. Hvis du tager mindre end overenskomstløn for dine skuespillerjob, vil det have en effekt på lønniveauet i branchen generelt. 
 
Du kan vælge at arbejde gratis på mindre projekter for at udvikle dit talent eller udvide dit netværk. Kortfilm og foreningsteater er også gode måder at opbygge dit CV og holde talentet vedlige. 

Hvad man vil og gør er op til en selv og ens egen mavefornemmelse. Ulønnede jobs er som regel mindre projekter og passionsprojekter, der kan give noget på en anden måde. Så længe det er sjovt og at det giver dig noget værdfuldt at være med er der ikke noget galt med at sige ja til det. Hvis du har arbejdet gratis eller for biografbilletter i længere tid og du ved du gerne vil ind i branchen, så sørg for at tage et et aktivt valg om at ændre dine prioriteter. 

Det er ikke nødvendigvis sandt, at man skal arbejde gratis en periode, for at få de lønnede jobs, selvom man selvfølgelig skal starte et sted. Du har en ligeså stor chance som alle andre for at få betalte jobs. Du skal bare være indstillet på at arbejde for det og måske gå igennem en periode uden job, fordi du må sige nej, til gratis job. 

Hvis du vil arbejde som professionel, må du være professionel og at få løn er en del af det. Det stiller dog også anderledes krav til din medvirken og til din selvopfattelse. Her er nogle forslag til hvad der kan styrke din selvopfattelse og talent. 

  • Hold dit talent vedlige og sørg for at lære noget mere om skuespillerteknikker og faget i det hele taget. Det vil give dig mere sikkerhed til at levere et godt stykke arbejde. Jo, bedre du klarer dig på en opgave, des større mulighed, har du for at få jobs igen. Træning og større bevidsthed om, hvad du laver, kan samtidig give dig en ballast til at klare afslag.
  • Vær målrettet. Du kan have større mulighed for at lykkedes, hvis du ved, hvor du ønsker at lægge dine kræfter. Er det film, teater, musical, TV - børn, drama, komedie osv? Prøv at definere det, så du ikke kommer til at lave noget andet end det du i virkeligheden allerhelst vil. 
  • Vær et behageligt bekendtskab. Det skal være dejligt at arbejde sammen med dig, så du kan blive hyret igen. Hold derfor kritik og utilfredshed for dig selv. Har du først brændt en bro, så kommer du ikke over på den anden side. Du skal selvfølgelig ikke finde dig i hvad som helst, men sørg for at sige fra på en god og konstruktiv måde, hvis det bliver nødvendigt. 
  • Skab dine egne projekter. Du kan begynde selv med at lave nogle små produktioner, som bliver set af andre. Når du laver dit eget ændrer din selvfølelse sig og det gør at du fortsætter med at udvikle dig.

DU ER MEGET VELKOMMEN TIL AT TAGE KONTAKT! 💓 

Måske har du spørgsmål eller oplevelser du gerne vil dele?

Er der emner og indlæg, der vil være relevant for dig at læse om på Skuespillerblog?

Find mig på instagram/missbercon  , facebook/missbercon eller skriv en mail til mail@michellebercon.com. 

Kh 

Michelle :-)


FÅ PERSONLIG VEJLEDNING

Det kan være svært at finde rundt i teknikker, råd og muligheder. Med mange års erfaring både som skuespiller og som skuespillercoach vil jeg meget gerne hjælpe dig på vej.

Hos mig har du mulighed for at få vejledning omkring din karriere og sparring ved dine egne  projekter, skuespiltræning som gruppe og hjælp til optagelsesprøver.

Jeg er uddannet underviser og projektleder. Som skuespiller har jeg gennem de sidste 20 år fået erfaring med fysisk teater, Michael Chekhov, Shakespeare, filmskuespil, Meisnerteknik og Method Acting. Jeg er en meget intuitiv underviser, der tager 100% udgangspunkt i dig og din udvikling.

Flere af mine elever er kommet ind på skolespillerskoler, men for mig betyder det allermest, at du kan mærke, at du udvikler dig i en positiv retning, og at du fornemmer styrken ved at have fat i den lange ende selv. 

Læs mere her

Skriv til mail@michellebercon.com

SKUESPILLERHJEMMESIDE 

INSTAGRAMSe og læs mere om Michelle på hende hjemmeside michellebercon.com


Comments